Gør dig attraktiv – GRATIS

Hvornår byggede Noa sin ark?

– før regnen og syndfloden kom.

I begyndelsen af 2006 solgte jeg, dengang mit kæreste eje, min motorcykel, så jeg kunne få penge til at dygtiggøre og udvikle mig. Jeg havde nemlig fået øjnene op for coaching. Og dengang kostede uddannelsen og certificeringen lige under kr. 50.000,-, hvilket passede nogenlunde med hvad jeg fik for min motorcykel.

Det har tjent sig selv ind igen, og jeg har fået viden og læring med, som jeg bruger hver eneste dag.

Og siden da, har jeg løbende gjort hvad jeg kan, for at dygtiggøre mig – hvert eneste år. Jeg kan slet ikke lade være. Jeg vil altid investere i mig selv…

Som jobsøgende, eller faktisk allerede mens du er i job, vil jeg anbefale dig til også at blive ved med at dygtiggøre dig.

Den, der tror han er færdiguddannet, er ikke uddannet – men færdig.

Ved at du vælger dig selv til og investerer i dig selv – og dette løbende, hele livet, – så vælger arbejdsgiveren dig også til. Det viser at du holder dig i gang, er nysgerrig, holder dig opdateret, dygtiggør dig og ikke mindst netværker.

Det kan altså godt betale sig at invester tid og penge i kurser og uddannelse. Men ikke alt behøver at koste en bondegård.

 

Det er bare med at gå i gang

Du har mange muligheder for, at vedligeholde, dygtiggøre dig og udbygge din viden. Du kan mange steder hente studiebøger, e-bøger, deltage i online kurser, webinarer mv. ganske GRATIS.

Siden jeg i 2008 har bevæget mig indenfor feltet beskæftigelsesområdet, har jeg, i mit samarbejde med både a-kasser, anden aktør, aktiveringsenheder, undervisere, kursusholdere og medkursister, samt andre samarbejdspartnere, fra artikler, i fagbøger og på nettet o.m.m., løbende samlet inspiration, information, gode råd, tips og tricks.

Meget kan findes ved en Google-søgning. Men hvis du ikke ved hvad du skal søge efter, så er det ikke let.

Hvor det lige kommer fra, tja… fra alle mulige steder og dygtige mennesker. Og stor tak fra hjertet til dem.

Lad dig inspirere af noget af det jeg har samlet sammen her.

Gå-hjem-/fyraftensmøder

Fagforeninger/a-kasser og virksomheder holder dem. Få inspiration og netværk. Der kan være lidt markedsføringen inde over, fra virksomhederne side, men ikke meget.

Kurser gennem din fagforening/a-kasse

De fleste fagforeninger/a-kasser giver dig gratis adgang til onlinekurser.dk. Mest indenfor IT.

https://onlinekurser.dk/

Brug også virksomhedspraktik som kompetenceløft HVIS DU ER LEDIG

Du har her mulighed for at vedligeholde dine kvalifikationer, men så sandelige også at få nye. Hvis du mangler kompetencer indenfor et speciel IT-system, som du ikke kan få et kursus i, kan du få kendskab til dette gennem praktikken. Og igen, netværk. Gør du det godt, så husker de dig, når de får en åbning.

Undersøg det nu, og brug tiden til at gøre dig mere attraktiv.

Nedenfor er et lille udpluk af hvad der ellers kan være af gratis kurser:

 

https://bookboon.com/dk

Gratis studiebøger og e-bøger.

https://www.iba.dk

Gennem webinarer på Erhvervsakademi Kolding kan du få ny viden og inspiration inden for bl.a. digital markedsføring, projektledelse, personlig effektivitet og karriereudvikling.

https://www.teknologisk.dk

Teknologisk institut har bl.a. webinar i personlig planlægning, og få 1 times tips og tricks til at styre din tid og prioritere dine arbejdsopgaver.

 https://www.open.edu/openlearn/free-courses/full-catalogue

Gratis kurser på akademisk niveau fra The Open University.

https://proximo.dk

Lære at bruge Excel. Lektionerne omhandler bl.a. automatisering, opsætning af regnearket og præsentation.

https://www.golearn.dk

GoLearn gør det nemt for iværksættere og markedsføringsansvarlige at blive ekspert i digital markedsføring og holde sig opdateret, få succes med Facebook-annoncering, øge konverteringsraten på din hjemmeside eller stræber efter bedre placeringer i Google.

https://www.nemprogrammering.dk

Webkurset der lærer dig alt, hvad der er værd at vide om billedebehandlingsprogrammet Photoshop.

https://learndigital.withgoogle.com

Træning i online markedsføring fra Succes Onlines Digitale Værksted. I disse gratis online-lektioner lærer du om forskellige emner f.eks. søgemaskiner, sociale medier, analytics og mere.

www.coursera.org

Stor online learning platform med knapt 1000 online kurser fra nogle af verdens førende universiteter og de har mere end 12 millioner kursusdeltagere.

www.edx.org

Her finder du omkring 500 forskellige kurser også fra universiteter over hele verden.

http://www.open.ac.uk/

En del management, økonomi og sprogkurser.

https://alison.com/

Flere jobsøgningskurser, kurser i Adobe, samt kurser i hvordan du laver apps til telefoner og et masse andre spændende emner.

https://frivillighed.dk/

Center For Frivilligt Socialt Arbejde giver viden, rådgivning, kurser, netværk og konsulentbistand mv. Alt dette kan du benytte dig af, hvis du er tilknyttet en frivillig organisation og/eller arbejder som frivillig.

Nogle gange skal man have pungen op af lommen og investerer i sig selv.

https://www.fukbh.dk/ https://fuaalborg.dk/aalborg/ https://fuau.dk/ https://fuodense.dk/

Folkeuniversitetet, i de større byer, tilbyder også mange forskellige foredrag og forelæsninger. Her kan du møde forskningen i øjenhøjde og få ny viden.

http://www.fof.dk/ https://aof.dk/

FOF og AOF kan være et sted, hvor du kan finde kurser du netop har brug for. De tilbyder en lang række kurser, foredrag og kulturelle aktiviteter.

Vær aktiv i Grupperne, på de sociale platforme, hvor du her bl.a. kan søge hjælp og vejledning, sparring og inspiration. Det kan være på LinkedIn, facebook eller andre steder.

I dit netværk kan være personer, som til gengæld for at de giver dig viden (at du måske kan komme gratis med på et kursus), skal give en tilbagemelding, en udtalelse, dele videre i dit netværk eller andet.

Vær også bevidst om foreninger, klubber og organisationer (som vi slet ikke har været omkring).

Det er aldrig for sent at dygtiggøre sig. Og husk, at når du deltager i arrangementer, så er der mulighed for at netværke.

God fornøjelse!